Agriverde, gelegen in de buurt van het oude dorp Caldari in Abruzzo, behaalde in 1991 het biologische certificaat. Het belangrijkste doel is altijd geweest om op een milieuvriendelijke manier te werken en de uitstekende eigenschappen van de regio Abruzzo te promoten.
De keuze was dus vanaf het begin bewust, ondanks de moeilijkheden die dagelijks kunnen worden ondervonden, vooral wanneer deze worden getest door de variabiliteit van de oogstjaren. Bij Agriverde streven we voortdurend naar een wijnbouw die gericht is op wijnen van de hoogste kwaliteit, waaronder de pecorino en vino passerina zeker opvallen.
De wijngaarden van Agriverde bruisen van het leven en hebben sterke wortels die een authentieke band met het gebied uitdrukken. De wijnmakerij daarentegen, het kloppende hart van de productie, is dieprood, wat doet denken aan de kleur van de bodem.
Het is ontworpen en gebouwd volgens de principes van de bio-architectuur, in navolging van het omringende landschap. Hout, staal en glas zijn slechts enkele van de elementen waaruit het gebouw bestaat, terwijl de verf en lijm natuurlijk en milieuvriendelijk zijn. De grote ramen aan weerszijden van het gebouw laten de zonnestralen van zonsopgang tot zonsondergang binnen en zorgen, dankzij de warme gele kleur van de muren die de helderheid versterken, voor natuurlijk licht, een onmisbare bron van energie voor het welzijn van de mens. Bovendien zijn de gebruikte materialen zoveel mogelijk natuurlijk, van het houten gewelf tot de talrijke wijnvaten.
De temperatuur en vochtigheid worden voortdurend gecontroleerd om het hout perfect te laten rijpen, en natuurlijke ventilatie wordt gegarandeerd door een systeem van openingen die in verbinding staan met de buitenkant van de kelder.