BRIN

Het Domaine de Brin ligt in de buurt van Castanet, binnen de appellation Gaillac. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en kleine dorpjes die de wijngaarden en bosjes van elkaar scheiden.
Tegenwoordig is het domein, omgeven door eikenbossen, eigendom van Damien Bonnet. Hij heeft het voorrecht om de 12 hectare van het familiebedrijf te bewerken in een uitzonderlijke omgeving, namelijk in het hart van het klei-kalkplateau van Gaillac, niet ver van Toulouse, op een benijdenswaardige locatie.

Damien is ervan overtuigd dat de goede kwaliteit van de wijn afhangt van de gezondheid van de wijngaard en de omgeving. Daarom geeft hij in de wijngaard de voorkeur aan biologische methoden en past hij in de kelder natuurlijke wijnbereiding toe.

De geteelde druivensoorten zijn de meest typische voor Gaillac, zoals duras, braucol en prunelart voor rode druiven en mauzac en ondenc voor witte druiven.

In de kelder is het bovendien het doel om de goede praktijken die in de wijngaard worden toegepast, te behouden. De spontane gisting gebeurt dan ook uitsluitend met inheemse gisten en de wijnbereiding vindt plaats in tanks of houten vaten, afhankelijk van de wijnen, maar zonder toevoeging van sulfieten, die alleen in zeer kleine hoeveelheden worden toegevoegd op het moment van botteling.

Terwijl de witte wijnen van Damien opvallen door hun finesse en mineraliteit, zijn de rode wijnen rijk, diep en aangenaam complex. het bewijs hiervan is de Giallac Rouge “Braucol”, die wordt gekenmerkt door tonen van zwart fruit, bloemige noten en een vleugje kruiden, en afkomstig is van 35 jaar oude wijnstokken die worden geteeld op klei-kalkrijke grond. De druiven worden met de hand geoogst wanneer ze rijp zijn, zodat ze een uitstekende balans hebben tussen textuur, suiker en zuur.

Kortom, liefhebbers van natuurlijke wijnen en de fascinerende inheemse druivensoorten van de Gaillacois mogen de wijnen van de gepassioneerde en deskundige Damien niet missen.

Geen producten gevonden