CHÂTEAU PAVIE MACQUIN
Château Pavie Macquin is een landgoed in Saint-Émilion, een klein dorpje in de Bordeauxstreek, dat al sinds mensenheugenis bekend staat als de geboorteplaats van enkele van de beroemdste en meest gewaardeerde rode wijnen ter wereld.
Het Château is vernoemd naar een belangrijk persoon, Albert Macquin (1852-1911), de grootvader van de huidige eigenaren. Albert was een van de eerste wijnbouwers in Saint-Émilion die Amerikaanse onderstammen gebruikte om de wijngaarden te redden die waren verwoest door de epidemie die meer dan honderd jaar geleden een groot deel van de Europese wijnbouw vernietigde, de phylloxera. Tegenwoordig staan de kleinkinderen van Albert, Benoit, Bruno en Marie, aan het hoofd van het domein. Sinds 1994 is Nicolas Thienpont verantwoordelijk voor het beheer van de wijngaarden en de kelder.
Château Pavie Macquin is prachtig gelegen op het hoogste plateau van de Grand Cru Classé van Saint-Émilion, met een klei-kalkbodem op kalksteen en zeesterren, wat zorgt voor een uitstekende waterafvoer, een agronomisch aspect dat van groot belang is voor de gezondheid en de juiste ontwikkeling van de wijnstokken. Op de 15 hectare wijngaard worden de typische druivensoorten van dit deel van Frankrijk verbouwd: merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon. De afgelopen jaren zijn de wijngaarden omgeschakeld naar biodynamische landbouw. Evenwicht en uitmuntendheid zijn namelijk de doelstellingen die Château Pavie Macquin nastreeft bij het creëren van elk etiket, eigenschappen die alleen door zorg en respect voor het terroir en de natuur echt kunnen worden bereikt.
Château Pavie Macquin produceert jaarlijks iets minder dan dertigduizend flessen, waaronder naast de Grand Cru van Saint-Émilion, die de passie en toewijding van alle generaties van de familie die al eeuwenlang op deze grond werken in zich draagt, ook een tweede wijn, de “Les Chenes”, een rode wijn die gemakkelijk drinkt zonder zijn uitgesproken en nooit toegeeflijke karakter te verbergen.
Het Château is vernoemd naar een belangrijk persoon, Albert Macquin (1852-1911), de grootvader van de huidige eigenaren. Albert was een van de eerste wijnbouwers in Saint-Émilion die Amerikaanse onderstammen gebruikte om de wijngaarden te redden die waren verwoest door de epidemie die meer dan honderd jaar geleden een groot deel van de Europese wijnbouw vernietigde, de phylloxera. Tegenwoordig staan de kleinkinderen van Albert, Benoit, Bruno en Marie, aan het hoofd van het domein. Sinds 1994 is Nicolas Thienpont verantwoordelijk voor het beheer van de wijngaarden en de kelder.
Château Pavie Macquin is prachtig gelegen op het hoogste plateau van de Grand Cru Classé van Saint-Émilion, met een klei-kalkbodem op kalksteen en zeesterren, wat zorgt voor een uitstekende waterafvoer, een agronomisch aspect dat van groot belang is voor de gezondheid en de juiste ontwikkeling van de wijnstokken. Op de 15 hectare wijngaard worden de typische druivensoorten van dit deel van Frankrijk verbouwd: merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon. De afgelopen jaren zijn de wijngaarden omgeschakeld naar biodynamische landbouw. Evenwicht en uitmuntendheid zijn namelijk de doelstellingen die Château Pavie Macquin nastreeft bij het creëren van elk etiket, eigenschappen die alleen door zorg en respect voor het terroir en de natuur echt kunnen worden bereikt.
Château Pavie Macquin produceert jaarlijks iets minder dan dertigduizend flessen, waaronder naast de Grand Cru van Saint-Émilion, die de passie en toewijding van alle generaties van de familie die al eeuwenlang op deze grond werken in zich draagt, ook een tweede wijn, de “Les Chenes”, een rode wijn die gemakkelijk drinkt zonder zijn uitgesproken en nooit toegeeflijke karakter te verbergen.
Geen producten gevonden