CLOS DE TART

Clos de Tart, een historische locatie, werd in 1141 door Maison Dieu in Brochon verkocht aan de zusters van Notre Dame de Tart. Het bleef in hun bezit tot de Franse Revolutie en kwam vervolgens in handen van verschillende eigenaren, totdat het in 1932 in handen kwam van de familie Mommessin, die het na slechts zeven jaar tot Grand Cru zag uitgroeien en er nog steeds eigenaar van is. De kalkrijke kleigrond en de perfecte ligging dragen bij aan de grootsheid van elke jaargang. Aanvankelijk werd de wijn gevinifieerd met een techniek, “il cappello sommerso” (de ondergedompelde hoed), die een perfecte extractie van de aroma's mogelijk maakte, maar ten koste ging van de kleur. Sinds 1970 is het bedrijf echter begonnen met een technologische revolutie (waaronder ook de komst in onze online wijnwinkel), die heeft geleid tot maceratie bij gecontroleerde temperatuur en een biodynamische aanpak, zowel in de wijngaard als in de kelder, met als resultaat enkele van de beste Pinot Noir-wijnen van Bourgondië.
Filters

Actieve filters

Alles verwijderen
1 producten
0 € 740 €
1 resultaat