GEORGES LAVAL

Als récoltant-manipulant in Cumières, een klein dorpje ten noordwesten van Epernay, in de Vallée de la Marne, voert het huis Georges Laval sinds 1971 een resoluut biologische landbouwfilosofie, die vandaag de ECOCERT-certificering heeft opgeleverd.

Het bedrijf wordt geleid door Vincent Laval, die het werk van zijn vader voortzet en elke oogst persoonlijk interpreteert, waarbij hij de natuur en het milieu rondom de wijngaarden in ere houdt en zich beperkt tot het begeleiden van de champagne op een traject waar de mens zo min mogelijk moet ingrijpen.

De wijngaarden strekken zich vandaag uit over een totale oppervlakte van ongeveer 2,5 hectare, waarvan ongeveer een hectare behoort tot het perceel “Les Hautes Chèvres”, een wijngaard uit 1930 en een van de oudste van het hele terroir van Cumières. Ze zijn beplant met de klassieke druiven van de AOC, namelijk chardonnay, pinot noir en pinot meunier.

De wijngaarden liggen allemaal op het zuiden en vallen onder de classificatie Premier Cru; ongeveer de helft ervan is meer dan 30 jaar oud. Uiteraard worden tussen de rijen biologische landbouwpraktijken toegepast, maar dat is niet alles: om te voorkomen dat pesticiden die door hypothetische buren worden gebruikt de wijngaarden kunnen verontreinigen, behandelt de wijnmakerij Georges Laval ook ongeveer dertig hectare extra die niet haar eigendom is met haar eigen producten, zodat de biologische teelt continu kan worden voortgezet.

Vincent Laval produceert ongeveer 9000 flessen per jaar, verdeeld over vijf labels: een klassieke Cuvée van chardonnay, pinot meunier en pinot noir, geproduceerd in twee versies (Brut en Brut Nature), een Blanc de Blancs millésimé, de “Les Chênes”, een Blanc de Noirs in de Brut Nature-versie, de “Les Hautes Chèvres” en een Rosé van pinot meunier en pinot noir.

Pure en complexe champagnes, gekenmerkt door een mooie minerale afdronk, die het profiel van hun terroir van oorsprong op authentieke en heldere wijze weerspiegelen.

Geen producten gevonden